Skip to content

Om Ligier Professional

Ligier Professional är en del av franska Ligier Group som bildades 2008. Bolaget är resultatet av en sammanslagning av två stora aktörer på den europeiska marknaden för mopedbilar: Ligier Automobiles och Microcar.

Gruppen arbetar för att möta, utveckla och innovera  utvecklingen av mopedbilar och elektriska arbetsfordon.

Återförsäljare över hela Sverige av arbetsfordon från Ligier Professional

Tillverkning i Frankrike

Franska flaggan. Läs om Ligier Professional i Frankrike och Sverige

Fabriken

Stora investeringar har de senaste 10 åren gjorts inom avancerad teknologi, material och flera produktionslinjer. Tillverkningen av Ligiers mopedbilar och arbetsfordon sker idag fullt ut i Frankrike i Vichy (Allier) och Boufféré (Vendée).

Ligier fabrik
Miljöbonus från Trasportstyrelsen vid köp av elektriskt arbetsfordon från Ligier Professional.

Lokal tillverkning

Genom lokal tillverkning i Europa genereras ett lägre transportavtryck jämfört med fordon som tillverkas längre bort. Detta i sin tur leder till lägre transportkostnader och kortare leveranstider av fordon, tillbehör och reservdelar.

Tillverkning inom EU säkerställer också att en etisk anställningsform tillämpats och gör det lättare att vara mer transparenta med sin verksamhet.

Ligier i Sverige

Samtliga fordon från Ligier, Microcar och Ligier Professional säljs av den svenska generalagenten Dealy Sweden AB. Vår företagsgrupp har en lång historia som generalagent i Sverige inom flera fordon sedan 1964.

Vi har vårt huvudkontor i Uppsala samt lager för fordon och reservdelar i Västerås. Ligier Professionals centrallager för Europa ligger vid fabriken i Frankrike.

 

Dealy Sweden AB. Generalagent för Ligier Professional.